Maling af vægge

Maling af vægge og lofter:

 

Du opnår det bedste resultat når forarbejde er helt i top.


Husk også at bruge kvalitetsprodukter og JA der er en forskel.

 

Afdækning og forberedelse af vægge lofter:

Sørg for at rummet er ryddet, så du kan komme til at male uden, der står en masse ting i vejen. Hvis man ikke rydder rummet helt, er det en god ide, at samle de tunge ting i midten af rummet og dække dem af med plastik. Gulvet skal dækkes af med pap. Sørg for at pappet er tapet sammen så de ikke glider rundt. Husk at dække alle fodpaneler, dørkarme, stikkontakter osv med malertape, så der ikke kommer malerstænk på dem.

 

Huller efter eksempelvis billeder, lukkes af med filla. Når man arbejder med filla, er det en god ide at have en fugtig klud til at tørre af udenom selve hullet, så der ikke kommer grimme kanter.

Hvis der er revner ved dørkarme, fodpaneler, hjørner eller kanter skal de fuges med acrylfuge, som er overmalbar -dvs. at den kan males over uden at krakelere. Påfør fugen ind i revnen og tør efter med en fugtig klud, så der kun er fuge i selve revnen.

 

Snavs, nikotin og vandskader på vægge/lofter:

Har man beskidte vægge og lofter, er det en god ide at vaske dem ned før de skal males.

Nikotingule vægge og lofter skal males en eller to gange med en spærrende maling, så man sørger for, at der ikke kommer gennemslag. Det samme gælder vandskader. Her kan man dog godt nøjes med at male med spærrende maling på selve vandskaden. Nogle vandskader kræver også spartelreperationer.

 

 

Maling af Loft og væg:

Start altid med at male alle kanter med en pensel og brug derefter en stor rulle til den store flade. Husk at bruge et telekopskaft til at sætte rullen på, så man nemt og hurtigt kan rulle hele den store flade på en gang.

Start med at male loftet, så du ikke spilder maling på færdigmalede vægge.

Jeg anbefaler, at man maler med en mat maling, som eksempelvis glans 2 og en glans 7 på væggene. På denne måde får man et loft uden glans og vægge der kan tørres af med en fugtig klud.

Når man maler et loft, skal man sørge for at male ca. 3-4 cm ned på væggene, for at give væggene en pæn kant op til loftet.

Hvis man maler både væg og loft med samme glans og farve, skal man male alle kanter først, både på loft og væg. Derefter rulles det hele, men start med loftet.

 

Farve på vægge:

Mal loftet færdigt først og mal 3-4 cm ned på væggene, som før omtalt.

Den pæneste måde at lave flotte kanter på væggen op mod loftet, er at sætte blå malertape op på væggen (her har du malet en 3-4 cm ned) langs med loftets kant. Her kan du vælge en tape der passer til dine ønsker, så du får den bredde du gerne vil have.  Når du har sat tape op hele vejen rundt, skal den trykkes godt fast med en finger, så den sidder ordentligt fast.

For at lukke tapen, tager du den maling, som du har brugt på loftet og maler 1 gang på tapen. På denne måde kommer der ikke farve ind under tapen, når du maler væggen, men husk at være forsigtig, så du kun lukker tapekanten og ikke rammer loftet.

Når den hvide maling er tør, kan du male dine vægge.

Når du maler sidste gang med farven på væggene, tages tapen af imens malingen stadig er fugtig, da den hermed ikke sætter sig fast og er nem at tage af. Gør det forsigtigt så du ikke kører tapen op af vægge/lofter.

 

Husk at ønsker du at slappe af og lade maleren gøre arbejdet kan du ringe til os på 2242 6919

 

 

Opsætning af tapet

 

Gulvafslibning